1. helmikuuta 2015

Uuni on ystävä

Elämä ilman liesituuletinta voi olla työlästä ja rasvaista, joten usein jää tekemättä ruokaa senkin takia ettei rasvaa ja käryä olisi kaikkialla. Tänään ei kuitenkaan enää ollut kuin erilaisia rehuja ja hilloja viinan lisäksi jääkaapissa, joten kaivelin pakastimen läpi vielä kerran ja löysin kaksi pakettia pekonia. Päätin kokeilla niiden valmistamista uunissa, sillä pitäähän joka aterialla lihaa olla.

Nyt ehkä ihan aavistuksen liian rapeiksi menivät. Seuraavalla kerralla tietää sitten paremmin.
Tästälähin valmistan aina pekonit uunissa. Käryä ja leijuvaa rasvaa ei juuri ollut, ja uunikin pysyi puhtaana kun miedolla lämmöllä kypsenteli.

Jotta en ihan heti kuolisi sydän- ja verisuonitauteihin raastoin yhden kuivan porkkanan salaatiksi ja sekoitin siihen nyljetyn klementiinin. Ala-asteen keittäjä teki tälläistä salaattia joskus ja se oli muistaakseni hyvää. Muistin oikein.

Salaatti. Klementiini toi kivasti kosteutta nahkeaan porkkanaan.

Jälkiruoaksi kahvia. Nyt on paha olla kaikesta tuosta rasvan määrästä. Hurk.

2 kommenttia:

  1. Ei saa kiusata köyhiä pekonilla! Tulee nälkä... :-(
    Uunivinkki kuulostaa kyllä hyvältä. Toivottavsti muistan sen sitten, kun on vara ostaa pekonia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harvemmin sitä itsekään tulee pekonia ostettua, nuokin olen tainnut varastaa äidiltä :D

      Poista